HipHop

Hiphop is ontstaan in de jaren zeventig in New York, meer bepaald in de wijk The Bronx die toen vooral bewoond werd door Afro-Amerikanen en Latino's.

Klassiek

Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Het ballet heeft zijn wortels in de Renaissance-hofschouwspelen van Italië maar werd verder ontwikkeld door het Franse ballet de cour, die bestond uit sociale dansen met muziek, toespraken, spektakel, decor, enzomeer, opgevoerd door de adel.

Modern

Deze vorm van ballet ontstond in het begin van de 20ste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het klassieke ballet. Deze dansvorm is nog altijd sterk in beweging. De dansbenadering van Isodora Duncan, één van de pioniers van de moderne dans staat in zekere zin dichterbij de pantomime dan bij ballet. 

Tapdans

Tapdans is een vorm van dans waarbij ritmische klanken  gemaakt worden door met de metalen plaatjes aan de schoenzolen op de grond te tikken. De danser doet daarmee aan een vorm van percussie.

Het tapdansen had zijn oorsprong in de jaren dertig van de 19e eeuw in de wijk Five Points in New York. Het tapdansen ontstond als een mengeling van Afrikaanse dans op drumritmes en Ierse, Schotse en Engelse step dances. De syncope uit de Afrikaanse muziek en de Ierse stijl van dansen had de meeste invloed. Vanuit het wedijveren tussen de verschillende immigrantengroepen ontstond de Amerikaanse stijl zoals we ze kennen vanuit Broadway.

Lees meer